onsdag 1 juni 2011

Johan Ekman ehdolla RKP:n varapuheenjohtajaksi

Suomen Ruotsalaisen Kansanpuolueen (RKP) nuorisojärjestö Svensk Ungdom (SU) esittää Johan Ekmania RKP:n uudeksi varapuheenjohtajaksi. Ekman on jo kymmenen vuoden ajan aktiivisesti toiminut puolueensa eteen, Svensk Ungdomin varapuheenjohtajana, kunnallisvaaleissa ja valiokuntatyöskentelyssä. Johan on 27-vuotias valtiotieteen ylioppilas, joka on kotoisin Turusta ja asuu nykyään Helsingissä.

- Sydämeni sykkii avoimen ja eurooppalaismyönteisen Suomen puolesta. Haluan laajentaa ja vahvistaa puolueen yleispoliittista linjaa, jotta RKP myös jatkossa tulee olemaan Suomen menestyksekkäin hallituspuolue. RKP:llä on perinne korostaa, että sosiaalinen omatunto on tärkeä osa menestyksekästä yhteiskuntaa. Haluan, että puolue vaalii tätä perinnettä myös jatkossa, painottaa Ekman.

- Johanilla on varapuheenjohtajana toimimiseen vaadittavat edellytykset. Hän on monipuolinen yhteiskunnallinen vaikuttaja jolla on vahvaa poliittinen visio. Hänen sosiaaliliberaaleja arvojansa tarvitaan ja hän on luova joukkuepelaaja. Tämän takia tuemme voimakkaasti hänen ehdokkuuttaan, lausuu Svensk Ungdomin puheenjohtaja Fredrika Åkerö.

Johan Ekman on ollut monessa mukana. Hän on ollut Svensk Ungdomin liittohallituksen jäsen 2004-2007 ja on toiminut SU:n varapuheenjohtajana 2006-2007. Ekman oli vuonna 2008-2010 RKP:n puoluehallituksen jäsen ja on ollut ehdolla kunnallisvaaleissa vuosina 2004 ja 2008.

Ekmanilla on vahva tausta Suomen Partiolaisissa, Nuorisoasiain neuvottelukunnassa ja Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssissa. Hän on myös ollut aktiivinen kansainvälisesti, European Youth Forumin hallituksen jäsenenä sekä puheenjohtajana nuorten ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ryhmässä, joka perustettiin vuonna 2007 silloisen ulkoministeri Kanervan aloitteesta.

RKP valitsee puheenjohtajan ja kolme varapuheenjohtajaa puoluepäivillänsä 19. kesäkuuta
Espoossa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar