onsdag 1 juni 2011

Johan Ekman kandiderar till SFP:s presidium

Svensk Ungdom för fram Johan Ekman som ny vice ordförande för Svenska folkpartiet. Ekman har tio års erfarenhet av att jobba för partiet, genom ungdomsförbundet Svensk Ungdom, i kommunalval och utskottsarbete. Han är 27 år, ursprungligen hemma från Åbo och nu bosatt i Helsingfors, där han studerar statsvetenskap.


- Mitt hjärta slår för ett öppet och europeiskt Finland. Jag vill stärka partiets allmänpolitiska bredd så att SFP fortsättningsvis är Finlands mest resultatrika regeringsparti. SFP har traditionellt lyft fram ett socialt ansvar som en del i ett framgångsrikt samhälle. Jag vill fortsätta den traditionen, säger Johan Ekman.


- Johan har de kvalifikationer man förväntar sig av en vice ordförande. Han är mångsidig, har lång erfarenhet av politiskt arbete och en stark vision för framtiden. Hans socialliberala värderingar behövs och han är en lagspelare. Därför ställer vi oss starkt bakom hans kandidatur, säger Fredrika Åkerö, förbundsordförande för Svensk Ungdom.


Johan Ekman har hunnit med mycket. Han har varit medlem av SU:s förbundsstyrelse 2004-2007, och fungerat som förbundets vice ordförande 2006-2007. Åren därpå, 2008-2010, var Ekman medlem i SFP:s partistyrelse, och har ställt upp som kommunalvalskandidat 2004 och 2008.


Ekman har också en stark bakgrund i Finlands Scouter, Delegationen för ungdomsärenden Nuora och Finlands ungdomssamarbete Allianssi. Han har också varit aktiv internationellt, som styrelsemedlem i European Youth Forum och han fungerade som ordförande för utrikes- och säkerhetspolitiska gruppen för unga, som grundades 2007 på dåvarande utrikesminister Kanervas initiativ.


Partiet väljer ordförande och tre vice ordföranden på partidagen 19 juni i Esbo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar