fredag 16 december 2011

Ny Yleskatt bättre individuellt

- Den här avgiften utgår ifrån individen och inte hushållet. På det här sättet straffas inte ensamstående, som är en växande grupp i samhället, och som nu betalar lika mycket som ett par eller en familj. Därför är den nu föreslagna Yleskatten helt rätt, säger Fredrika Åkerö, förbundsordförande för Svensk Ungdom.

Nyheter produceras på många olika sätt, och konsumenter surfar på nätet, lyssnar på radio eller tittar på TV. Public service behövs i ett demokratiskt samhälle, för det finns en risk i att endast vara beroende av kommersiella mediers nyhetsbevakning. Yle ska ses som ryggraden i mediesamhället och sträva efter hög trovärdighet. Att riksdagen äntligen nådde en kompromiss i frågan om Yles finansiering ska ses som en framgång, då TV-avgiften var förlegad. Den nya modellen beaktar också individers betalningsförmåga och kan således anses vara social rättvis, någonting Svensk Ungdom lyft fram i flera år.

- Det här är en av de avgifter som ingår i samhällsstrukturen. Med den här kompromissen kan vi leva, även studerande och singlar, avslutar Åkerö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar