tisdag 3 april 2012

Haglund ny partiordförande

Svensk Ungdom vill att Carl Haglund väljs till ny partiordförande för SFP på partidagen i Karleby 10 juni.

- Vi uppmanar därför Carl Haglund att ställa sig till förfogande för partiordförandeposten. SFP behöver honom som ledare, säger SU:s förbundsordförande Fredrika Åkerö.

SU ser att det finns en bra möjlighet till förnyelse inom SFP. Haglund har lett arbetet kring och tog fram ett framtidsmanifest för SFP. Det arbete och det engagemang Haglund visat på i processen ligger som bra grund för förnyelsen han skulle bidra med.

Det senaste valet SFP överraskat i är europaparlamentsvalet. Det var Carl Haglund som då imponerade och säkrade SFP:s plats. Carl Haglund har nu med stor tydlighet visat vad han går för i Europaparlamentet, han anses vara den mest aktiva och kunniga medlemmen av Europaparlamentet från Finland.

- Nu behöver vi Calle på hemmaplan. Vi behöver hans insats i Finland, som partiordförande, säger Åkerö.

Det största partiet i Finland, Samlingspartiet, leds idag av statsminister Katainen. Haglund är idag äldre än vad Katainen var i tiderna då han valdes till partiordförande. Centerpartiet i Sverige leds av 28 år gamla Annie Lööf.

- För SU är åldern aldrig ett giltigt argument emot en persons kompetens. Eftersom Haglund är rätt person just nu att leda partiet är det honom vi ska välja, avslutar Åkerö.

1 kommentar:

  1. Fösöker du få honom att gifta sig med dig? Det låter så då du talar så varmt om en person som inte vet på vilket ben han skall stå på. Ps. snygga uggleglasögon du hade på dig på partimötet!

    SvaraRadera