måndag 14 mars 2011

ps

PS = Perussuomalaiset.

Har börjat veckan med en intervju för Västis, en valduell med Perussuomalaiset och deras kandidat från Hangö, Pekka Tuunanen. Vi har också gjort ett radioinslag till Radio Vega Västnyland, som borde sändas på torsdag.

Jag läste i bussen påväg hem från Karleby och en lyckad folktingssession igenom PS valprogram. Det var många sidor, och ett Finland fritt från invandrare, där endast finländare som delar gemensamma värderingar och en gemensam kultur som ett folk målades upp.

Jag har fortfarande inte blivit klok på om jag är finländare eller inte, då det å ena sidan pratas om ett folk och å andra sidan talas om dem som har finländskt medborgarskap. Men domstol, polis, 112, sjukvård...(förvaltningen) ska iaf inte kunna svenska, för att spara pengar. Så det är bara att lära sig finska eller dö, enligt PS. Och invandrare är inte lika mycket mänskor som vi finländare.

Visst är det bekvämt att sitta i trygga Finland och ha det bra, när folk flyr i Libyen eller drabbas av tsunami i Japan. För det enda som räknas är Finland och de som godkänns av den finska majoriteten som finländare. Eller hur? 

Nej tack! Mitt Finland är öppet, har respekt för alla människor oberoende nationalitet och hjälper människor i nöd. Har säkert orsak att återkomma till PS valprogram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar