fredag 22 oktober 2010

KD och homosexuella

Niklas Andersson (VN 20.10 2010) slår ett slag för Kristdemokraternas rätt till yttrandefrihet. Den kan ingen ifrågasätta. Men lika lite kan någon ifrågasätta den våg av utskrivningar ur statskyrkan som TV-programmet Ajankohtainen kakkonen (TV2 12.10) förorsakat.

Det som Andersson missar är att trots att partiordförande Päivi Räsänen inte är en representant för kyrkan, tolkas hennes uttalande negativt av många som inte delar samma syn på människovärdet.

Så var är alla människors rätt till jämlik behandling? På vilket sätt är det bort från statskyrkan och samhället att ett homosexuellt par skulle få rätt att ingå äktenskap? Det är inkluderande, och ingenting konstigt för de av oss som inte gör skillnad på par och par, oberoende vilket kön de har.

Eller tycker KD att ett homosexuellt par inte är lika värdefullt för samhället som ett heterosexuellt par? I båda fallen är det frågan om två vuxna människor som vill leva tillsammans och få erkänsla för det.

Det som är synd i den här frågan är att församlingarnas värdefulla arbete bland barn och unga förlorar miljoner på att alla inte känner sig hemma i statskyrkan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar