söndag 31 oktober 2010

UNR behind the scenes

Minna Lindberg blev just återvald som president för UNR - Grattis! Rätt kvinna på rätt plats!
Silja, vår förbundssekreterare, representerar Nordiska Centerungdomens förbund i presidiet. Jess! Hon är så nordisk man kan bli tror jag ;)

Vi har behandlat 20 resolutioner av varierande kaliber - i stort har det gått bra sett ur Svensk Ungdoms synvinkel och liberala värderingar - vi fick igenom våra två resolutioner om människohandel och handlingsplan mot hedersrelaterat våld.

Samtidigt skapade resolutioner som förbud av burka, legalisering av prostitution och att inte ta invandrare från Mellanöstern stark ideologisk debatt. Uppfriskande! Och det viktigaste, ingen av förslagen gick igenom.

Temat har varit ungdomsarbetslöshet, och det är verkligen intressant att jämföra hur situationen är i de olika länderna, och försöka lära av good practises. Det är någonting gemensamt för oss alla, och ett stort, stort problem i alla fem nordiska länder.

Nu lunch, sen ska SFP:s partiordförande emeritus Jan-Erik "Cecco" Enestam tala till församlingen. Han är tjänsteman nuförtiden, Nordisk Rådsdirektör. Inte alltid det lättaste intygade han till mig igår. ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar