fredag 29 april 2011

Nylands Brigad är kanon

- Det finns inget vett i att gå till attack mot Nylands Brigad, argumenten för en nedläggning saknas. Sannfinländarnas politik bevisar tydligt att partiet vill nedmontera svenskan i Finland, för det enda argumentet de har för att lägga ner brigaden är språkpolitiskt, säger förbundsordförande Fredrika Åkerö.

Den nyinvalde riksdagsledamoten, försvarsutskottets ordförande Jussi Niinistö (PS) vill inte minska på garnisonernas antal i Finland. Inför riksdagsvalet sade ändå flera riksdagspartier att ska det tas bort någonting i statens budget är försvarsbudgetens utgifter om tänkbar post. Så om Niinistö måste lägga ner garnisoner är Nylands brigad den första han skulle avsluta.

- Det här visar hur genomskinlig politik Sannfinländarna för, man är beredd att slösa skattepengar genom att lägga ner en av de kostnadseffektiva garnisonerna. Helt huvudlöst, säger Åkerö.

Svensk Ungdom ifrågasätter därför starkt tanken på en nedläggning av en av landets bäst fungerande garnisoner. Kostnad per beväring är låg, resultaten garnisonen presterar höga, och Nylands Brigad har stor betydelse för marinen och försvarsmakten. Svensk Ungdom uttrycker sitt starka stöd för brigadens arbete och fortsättning i Ekenäs, Raseborg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar