onsdag 29 februari 2012

Åkerö ställer inte upp för omval till SU ordförande

Svensk Ungdoms förbundsordförande Fredrika Åkerö har meddelat förbundsstyrelsen att hon inte ställer upp för omval. Åkerö sitter sin andra period som förbundsordförande och har tidigare även fungerat som vice ordförande för förbundet.
- Jag har jobbat väldigt intensivt för och med SU i tre år nu. Det har varit ett stort ansvar och nöje, jag har fått många möjligheter som jag annars inte skulle ha varit med om.

Riksdagsvalet 2011 präglade föregående verksamhetsår, och presidentvalet det pågående verksamhetsåret för SU.
- Regeringsförhandlingarna på Ständerhuset är ett minne för livet för mig. Få människor får delta i en sådan process som dessutom var extra spännande ifjol, säger Åkerö.

Inför kommunalvalet i oktober, som är SU:s viktigaste val, behövs det mycket iver och energi. Åkerö, som själv kandiderar i kommunalvalet i Raseborg, finns som stöd för förbundet men en ny ledare för SU ger extra glöd och nya kampanjidéer tror Åkerö, som ser framemot att återuppta sina studier vid Åbo Akademi kommande läsår.

- Svensk Ungdom är en välfungerande organisation som spelar en viktig roll i Finland. Det ska bli intressant att följa med hur SU fortsätter på sin socialliberala linje, och påverkar SFP i en positiv riktning, avslutar Åkerö.

Svensk Ungdom väljer ny förbundsordförande och förbundsstyrelse under sitt årsmöte, Kongressen, som hålls 27-29.4 i Helsingfors. Kongressen tar ställning till 25 olika motioner som medlemmarna skickat in och godkänner ett nytt politiskt program. Kongressen är SU:s största årligen återkommande evenemang och kring 150 medlemmar från hela Svenskfinland förväntas delta i årets Kongress.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar