torsdag 23 februari 2012

mediasexig?


Vad är mediasexigt? Och måste man vara det i politiken?
"Politiker är inte clowner" är väl ett av många citat som jag kläckte ur mig i den över en timme långa intervjun med Svensk Presstjänsts Heidi Hakala, som nu är avslutad. Evighetsfrågan var egentligen hur vi ska få unga med i politiken. Vi skulle behöva presidentvalets Niinistö-Haavisto effekt kommunalt, inför kommunalvalet. Och lite pimpa våra kampanjmetoder, Finland är ett ganska stelt land på den punkten jmf med andra länder ex. Sverige, Holland.

SU:s slogan inför hösten är för tillfället: Vill du vara min KK? Men frågan är var gränsen går för att vara tillräckligt mediasexig men ändå politiskt seriös - tänk Urpilainen i nätstrumpbyxor.

Nu iväg till Slaget efter tolv för att diskutera den sprittande kommunreformen med bla Krister Ståhlberg - en stor kuststad i sydväst är frågan.

Sen väntar kuststaden i norr, förhoppningsvis soliga, Vasa och många unga som är aktiva lokalt och går emot trenden. För politik är ju roligt! ;)

2 kommentarer:

  1. Haha, den sloganen har ni nog stulit från SU i Nylands kommunalvalskampanj i Lovisa hösten 2009! Vill minnas att stackars Calle råkade ut för en fråga av en äldre dam om vad "KK" egentligen betyder för något :D

    SvaraRadera
  2. Helt sant Saskia - men bra sloganer får man "låna" =D

    SvaraRadera