onsdag 1 februari 2012

Flytta inte Nylands Brigad till Obbnäs

- Försvaret måste få ner sina utgifter, men det är inte genom att lägga ner Nylands Brigad i Dragsvik som vi sparar pengar, säger förbundsordförande Fredrika Åkerö.

SU uttalade sitt stöd för Nylands Brigad senast i april 2011, då riksdagsledamoten och försvarsutskottets ordförande Jussi Niinistö (PS) först skulle ta bort just Nylands Brigad på språklig grund om garnisoner ska stängas.

Efter regeringsförhandlingarna i maj blev det klart att försvarsmakten måste minska på sina utgifter och det kommer troligtvis att betyda färre garnisoner. I februari kommer nedskärningsförslaget från försvarsministeriet. Svensk Ungdom vill nu igen uttala sitt starka stöd för Nylands Brigad till försvarsminister Stefan Wallin och hela regeringen.

- Man skulle önska att förnuftet vinner, och förnuftet säger att det inte lönar sig att stänga en av landets mest kostnadseffektiva garnisoner. Det lönar sig inte ens ekonomiskt, konstaterar Åkerö.

Nylands Brigad i Dragsvik är en av landets bäst fungerande garnisoner. Kostnad per beväring är låg, resultaten garnisonen presterar är höga, och brigaden har stor betydelse för marinen och försvarsmakten.

- Vi sparar ingenting på att flytta utbildningen av beväringar på svenska från Dragsvik till Obbnäs, att utbilda beväringarna kostar oberoende. Men en nedläggning av brigadens verksamhet i Dragsvik innebär att den svenska inlärningsmiljön i Ekenäs går förlorad. Och den kan inte garanteras i Obbnäs.


1 kommentar:

  1. Så som Wallin har skött saken så kommer nog tyvärr Dragsvik att flytta till Obbnäs. Och bra skulle det väl vara, närmare till Helsingfors och bättre ställe för beväringarna, mindre risk för att de är alkoholpåverkade. Nej, ner med Wallin och Dragsvik till Obbnäs

    SvaraRadera